Εναλλακτική Τεχνική Ακτινολογικής Απεικόνισης της Σκολίωσης - Παρουσίαση Μεθόδου - Μπουντούρη, Δήμητρα (Ακτινοτεχνολογία, 2024)
Σκοπός: Παρουσίαση εναλλακτικής μεθόδου ακτινολογικού ελέγχου για τον προεγχειρητικό σχεδιασμό ασθενή που θα υποβληθεί σε χειρουργική διόρθωση σκολίωσης. Μέθοδος και Υλικό: Μετά από σύντομη αναφορά στις χρησιμοποιούμενες τεχνικές οι οποίες είναι διαθέσιμες, παρουσιάζεται η τεχνική που εφαρμόζουμε στο νοσοκομείο μας. Αποτελέσματα: Η συγκεκριμένη τεχνική αποτελεί αποδεκτή λύση και σε συνδυασμό με συμπληρωματικές δυναμικές ακτινογραφίες, όπου αυτές απαιτούνται, προσφέρει στον θεράποντα ιατρό επαρκή στοιχεία προκειμένου να προχωρήσει σε σωστό προεγχειρητικό σχεδιασμό. Συμπεράσματα: Η λύση που προτείνεται μπορεί να υποκαταστήσει τις προτεινόμενες τεχνικές στις περιπτώσεις που αυτές δεν είναι διαθέσιμες, ενώ παράλληλα μειώνει δραματικά το βαθμό έκθεσης του ασθενή σε ακτινοβολία, το οποίο είναι ιδιαίτερης σημασίας δεδομένης της μικρής σχετικά ηλικίας των ασθενών.