Πληροφοριακά Μέσα, Ανθρωπόκαινος Εποχή, Καθεστώτα Μετα-αλήθειας - Κυριακόπουλος Λέανδρος; Πετρίδης Πέτρος (Αυτόματον: Περιοδικό Ψηφιακών Μέσων και Πολιτισμού, 2021)
Ποιος είναι ο αντίκτυπος της (ανα-)μεσοποίησης του φυσικού και κοινωνικού κόσμου από τα πληροφοριακά συστήματα; Πως διερευνούμε τον ρόλο των βιο-πληροφοριακών και τεχνο-κοινωνικών μέσων στην εργασία, στη πολιτική, στις κοινωνικές σχέσεις, στη συγκρότηση του σώματος, στην άρθρωση της υποκειμενικότητας, στη γνώση, και στις πλανητικής κλίμακας μετατοπίσεις στο περιβάλλον και τη διακυβέρνηση; Το παρόν κείμενο - αντι εισαγωγικού σημειώματος - φιλοδοξεί να θέσει κάποιες βάσεις που θα σκιαγραφούν ένα θεωρητικό και επιστημολογικό πεδίο για τη διεπιστημονική προσέγγιση των πολιτισμικών μετασχηματισμών του 21ου αιώνα. Το κείμενο επιχειρεί να χαρτογραφήσει το αντικείμενο του περιοδικού όπως αυτό σημαδεύεται από τους πολιτικούς μας χρόνους, και από την ανάδυση νέων (έμβιων και μη) τεχνο-κοινωνικών μορφών ζωής και των τεχνικών διακυβέρνησής τους.