Ο διαλεκτικός λόγος στο διαδίκτυο κατά την πανδημία του Covid-19: Η Λεσβιακή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - Κουνιαρέλλη, Ειρήνη (Aegean Working Papers in Ethnographic Linguistics, 2022)
Η πανδημία του Covid-19 αποτελεί ένα ευρύ και διεπιστημονικό πεδίο μελέτης, καθώς έχει συντελέσει σε μια νέα κοινωνιογλωσσολογική πραγματικότητα αλλά και στην παραγωγή ποικίλων μελετών που σχετίζονται με τις χρήσεις της γλώσσας και την πανδημία. Σε αυτό το πλαίσιο, το παρόν κείμενο παρουσιάζει μια εκδοχή της χρήσης του διαλεκτικού λόγου στην εποχή του Covid-19, όπως αποτυπώνεται στο διαδίκτυο. Το ενδιαφέρον μου έχει επικεντρωθεί στη χρήση της λεσβιακής διαλέκτου, με έμφαση στην ποικιλία της Αγιάσου, στο Facebook, ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο παρόν κείμενο επιχειρείται η παρουσίαση και ανάλυση των ευρημάτων σε σχέση με σύγχρονες θεωρητικές αναζητήσεις για τον ρόλο και τις εννοιολογήσεις της χρήσης του διαλεκτικού λόγου στο διαδίκτυο.