Υάκινθος και Απόλλων των Αμυκλών: Ταυτότητα και λατρείες. Η επανεξέταση των γραπτών μαρτυριών - Petropoulou, Angeliki (Μουσείο Μπενάκη, 2012)
Στην εργασία αυτή, που αντλεί κυρίως από αποσπασματικές γραπτές μαρτυρίες, δείχνουμε ότι τα βασικά χαρακτηριστικά της ταυτότητας και της λατρείας του Υάκινθου και του Απόλλωνος στις Αμύκλες είχαν ήδη λάβει μορφή όταν κατασκευάσθηκε ο “Θρόνος” του Απόλλωνος ή έως το τέλος της αρχαϊκής εποχής.