Ζητήματα της αρχιτεκτονικής αναπαράστασης των μνημείων στο ιερό του Αμυκλαίου Απόλλωνα - Bilis, Themistocles; Magnisali, Maria (Μουσείο Μπενάκη, 2012)
Με την κατάρρευση του αρχαίου κόσμου πολλά φημισμένα αρχιτεκτονήματα καταστράφηκαν, λεηλατήθηκαν και τελικά χάθηκαν, είτε ολοσχερώς είτε εν μέρει, αφήνοντας ένα κενό που πολλές φορές πυροδοτεί σε μεγάλο βαθμό την ιστορική περιέργεια και αναζήτηση. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Θρόνος του Απόλλωνα στις Αμύκλες. Στο άρθρο παρουσιάζονται αφενός τα δεδομένα σχετικά με το πρόβλημα της αναπαράστασης των κατασκευών που συνέθεταν το ιερό και αφετέρου η μεθοδολογία που ακολουθείται για την επίλυσή του. Στο πλαίσιο της περιορισμένης έκτασης του άρθρου σχολιάζονται βασικά θέματα που προκύπτουν τόσο από την ανάγνωση του κειμένου του Παυσανία, όσο και από τη σημερινή νέα θεώρηση της εικόνας του ερειπίου.