The Chronology of the Reign of Alexios III Komnenos for the years 1198-1202 AD and its Implications - KALDELLIS, Anthony (Byzantina Symmeikta, 2022)
Η χρονολογία των γεγονότων της βασιλείας του Αλεξίου Γ΄ για τα έτη 1198 -1202 και οι επιπτώσεις της Η χρονολογία των γεγονότων της βασιλείας του Αλεξίου Γ΄ απασχόλησε την έρευνα για τελευταία φορά προ πεντηκονταετίας, χωρίς όμως να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία. Στην μελέτη επανεξετάζεται το θέμα και ανασκευάζεται η εικόνα του συγκεκριμένου αυτοκράτορα, που παρουσιάζεται από τον Νικήτα Χωνιάτη ως οκνηρός, αδιάφορος και συβαρίτης.