Dating Issues: The defection of Sebastokrator Isaakios Komnenos to the Danishmendid Turks, the death of his brother Andronikos Komnenos, and the death of their mother Empress Irene Doukaina - LOUKAKI, Marina (Byzantina Symmeikta, 2022)
Επαναξιολόγηση των φιλολογικών και ιστορικών δεδομένων για τη χρονολόγηση της αυτομολίας του σεβαστοκράτορος Ισαακίου Κομνηνού στους Δανισμενδίδες Τούρκους, του θανάτου του αδελφού του Ανδρονίκου Κομνηνού και του θανάτου της μητέρας τους αυτοκράτειρας Ειρήνης Δούκαινας. Από τον συσχετισμό των γεγονότων προκύπτει με βεβαιότητα ότι η Ειρήνη Δούκαινα αποκλείεται να πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου 1123 αλλά μετά το 1130 και πριν από το 1136. Πιθανόν απεβίωσε στις 19 Φεβρουαρίου 1133.