Two Epigrams by George of Pisidia in the Greek Anthology - LAUXTERMANN, Marc D. (Byzantina Symmeikta, 2022)
Στο πρώτο βιβλίο της Παλατινής Ανθολογίας (1.120 και 1. 121) υπάρχουν δύο ἔμμετρες επιγραφές από την Παναγία των Βλαχερνών, που εξυμνούν την θαυματουργή επέμβαση της Θεοτόκου για την σωτηρία της Κωνσταντινούπολης το 626 από τους Αβάρους. Τα κείμενα απαντώνται επίσης μεταξύ των ποιημάτων του Γεωργίου Πισίδη. Στην εργασία επιχειρείται σύγκριση των κειμένων, συνοδευόμενη από φιλολογικοϊστορικό σχολιασμό.