The Soldier’s Life: Early Byzantine Masculinity and the Manliness of War - STEWART, Michael Edward (Byzantina Symmeikta, 2016)
Στην εργασία υποστηρίζεται ότι οι λόγιοι του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους προβάλλουν καθιερωμένα πολεμικά ιδεώδη ως πρότυπα της εξιδανικευμένης ανδροπρεπούς συμπεριφοράς, συντελώντας στην διατήρηση τόσο του θαυμασμού προς τον αρρενωπό Ρωμαίο στρατιώτη, όσο και των αναμνήσεων του ανδροπρεπούς imperium της Ρώμης.