Βυζάντιο και ρωμαϊκό πρωτείο κατά τον 11ο αιώνα: Το πρόβλημα της συνειδητοποίησης των παπικών αξιώσεων - ΜΑΜΑΓΚΑΚΗΣ, Διονύσιος (Byzantina Symmeikta, 2017)
Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η εξέταση του προβλήματος της συνειδητοποίησης εκ μέρους των Βυζαντινών του 11ου αιώνα των παπικών αξιώσεων για πρωτοκαθεδρία και οικουμενική δικαιοδοσία, όπως αυτό προβάλλει μέσα από την “σιωπή” των πηγών.