Βιβλιοκρισία: The Georgian Manuscript Book abroad, N. Chkhikvadze (ed.), M. Karanadze, V. Kekelia, Z. Samarganishvili (project coordinator) and L. Shatirishvili, English Translation by L. Mirianashvili, Tbilisi, Korneli Kekelidze Georgian National Center of Manuscripts, 2018 - TCHKOIDZE, Eka (Byzantina Symmeikta, 2019)
Το υπό συζήτηση βιβλίο αποτελεί την αγγλική μετάφραση του βιβλίου με τον ίδιο τίτλο που είχε κυκλοφορήσει στα γεωργιανά το 2018 στην Τιφλίδα, από την επιστημονική ομάδα του Εθνικού Κέντρου Χειρογράφων Κ. Κεκελίτζε. Η έρευνα υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση του Εθνικού Επιστημονικού Ιδρύματος Shota Rustaveli της Γεωργίας (Shota Rustaveli National Science Foundation www.rustaveli.org.ge). Πρόκειται για εκτενή, αναλυτική παρουσίαση των γεωργιανών χειρόγραφων βιβλίων που σώζονται εκτός Γεωργίας σε διάφορα κράτη.