Διερεύνηση των απόψεων καταναλωτών για τις υπερτροφές (superfoods) - ΦΛΩΡΟΥ ΑΝΝΑ (Τετράδια Ανάλυσης Δεδομένων, 2026)
Στην εργασία αυτή παρουσιάζονται τα αποτελέσματα μιας έρευνας με ερωτηματολόγιο για τις απόψεις των καταναλωτών σχετικά με τις υπερτροφές. Αρχικά παρουσιάζονται τα είδη των υπερτροφών, οι ευεργετικές επιδράσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό. Κατόπιν αναλύεται η μεθοδολογία συλλογής στοιχείων της έρευνας και αναλύονται οι απαντήσεις εξάγοντας συμπεράσματα για τη γνώση των καταναλωτών σχετικά με τις υπερτροφές, τις διατροφικές τους συνήθειες και τα χρήματα που δαπανούν για αυτές. Οι απαντήσεις συσχετίζονται με την ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο, το επάγγελμα, την απασχόληση στον ελεύθερο χρόνο, το εισόδημα και παρουσιάζονται χρήσιμα συμπεράσματα που μπορούν να βοηθήσουν σε ενέργειες διαφήμισης και προώθησης των υπερτροφών.