Εγκαταστάσεις υγιεινής στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου - ΚΑΣΔΑΓΛΗ (Anna-Maria KASDAGLI) Άννα-Μαρία (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2017)
Το άρθρο παρακολουθεί την εξέλιξη της έρευνας στον τομέα της αστικής υγιεινής στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου κατά την Ιπποτοκρατία. Η αποκάλυψη αποχωρητηρίων στις οχυρώσεις της πόλης και σε δημόσια κτήρια στο εσωτερικό της κατά την ανασκαφική διερεύνηση που διενεργήθηκε στο πλαίσιο των μελετών αποκατάστασης συγκεκριμένων μνημείων, οδήγησε στη μελέτη της βιβλιογραφίας που αναλύει πρακτικές σχετικές με την υγιεινή στις πόλεις του Μεσαίωνα, και στη διαμόρφωση υποθέσεων σχετικά με τη λειτουργία της ιπποτικής Ρόδου στον συγκεκριμένο τομέα.