Παρατηρήσεις στις τοιχογραφίες του καθολικού της μονής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Τορνίκι Γρεβενών (1481/82) - ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ (Ethymios N. Tsigaridas) Ευθύμιος Ν. (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2017)
Στην μελέτη αυτή δημοσιεύονται οι παλαιότερες τοιχογραφίες του καθολικού της μονής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Τορνίκι Γρεβενών. Οι τοιχογραφίες, οι οποίες χρονολογούνται στο 1481/82, παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά με την ζωγραφική έργων της «σχολής » Καστοριάς του τελευταίου τετάρτου του 15ου αιώνα.