Η σιναϊτική εικόνα της Ουρανοδρόμου Κλίμακος και ο αρχιεπίσκοπος άγιος Αντώνιος - MACHAIRAS (Χαράλαμπος ΜΑΧΑΙΡΑΣ) Charalampos (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2017)
Στην εικόνα της Ουρανοδρόμου Κλίμακος, που χρονολογείται στα τέλη του 12ου αιώνα και σήμερα βρίσκεται στην Ιερά Μονή του Θεοβαδίστου Όρους Σινά, απεικονίζονται δύο άγιοι να ανέρχονται τα σκαλοπάτια της Κλίμακας. Επιγραφές αναφέρουν ότι πρόκειται για τον άγιο Ιωάννη της Κλίμακος και τον άγιο Αντώνιο αρχιεπίσκοπο. Ο τελευταίος ταυτίζεται με τον πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης άγιο Αντώνιο Β΄ (893-901), ο οποίος ίδρυσε τη μονή του Καυλέα στην Κωνσταντινούπολη.