Ένα άγνωστο έργο του Γεωργίου Κλόντζα: εικόνα του αγίου Γεωργίου δρακοντοκτόνου στην Κέρκυρα - TSIOURIS (Ιωάννης ΤΣΙΟΥΡΗΣ) Ioannis (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2017)
Η σχετικά άγνωστη εικόνα του αγίου Γεωργίου δρακοντοκτόνου φυλάσσεται στον ναό των Αγίων Πατέρων στην πόλη της Κέρκυρας. Ο τρόπος απεικόνισης του αγίου Γεωργίου, η απόδοση μορφών με δυτικότροπα ρεαλιστικά χαρακτηριστικά, η έντονη διακοσμητική διάθεση, τα είδη των πανοπλιών, η ιπποσκευή και συγκεκριμένα αρχιτεκτονικά στοιχεία συνδέουν την εικόνα με το έργο του Γεωργίου Κλόντζα. Τα εικονογραφικά και τεχνοτροπικά χαρακτηριστικά οδηγούν στην αναγνώρισή της ως αυτόγραφο έργο του Γεωργίου Κλόντζα και στη χρονολόγησή της στο τελευταίο τέταρτο του 16ου αιώνα.