Τα καθολικά των μονών Hopovo και Papraća και η θ’εση τους στη μεταβυζαντινή αρχιτεκτονική - ŠUPUT, Marica (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2018)
Η αρχιτεκτονική των καθολικών των μονών Hopovo και Papraća, οι οποίες χρονολογούνται στο δεύτερο μισό του 16ου αιώνα, παρουσιάζεται αρχικά στο σύνολό της και κατόπιν εξετάζονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματά της. Βάσει αυτών, και του ιστορικού πλαισίου της εποχής, εξετάζονται τα ζητήματα που αφορούν στην προέλευση του αρχιτεκτονικού τύπου τους και της μορφολογίας των όψεών τους, η οποία αναζητείται στη ναοδομία της μεταβυζαντινής εποχής.