Η ζωγραφική του Δαβίδ του Σελενιτσιώτη στον ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Καστοριά (1727). Σχόλια και παρατηρήσεις - ΣΤΡΑΤΗ (Angeliki STRATI) Αγγελική (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2018)
Δημοσιεύεται η ζωγραφική του ναού του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Καστοριά, έργο του Δαβίδ του επονομαζόμενου Σελενιτσιώτη. Οι τοιχογραφίες χρονολογούνται το 1727, σύμφωνα με την κτητορική επιγραφή του ναού, και ακολουθούν το καθιερωμένο, για τους μονόχωρους μεταβυζαντινούς ναούς, εικονογραφικό πρόγραμμα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι αλληγορικές σκηνές του τροχού και του δένδρου της ζωής, των παραβολών του Χριστού και των τιμωριών των αμαρτωλών. Οι τοιχογραφίες του ναού εντάσσονται στο ρεύμα επιστροφής στην τέχνη της παλαιολόγειας εποχής, διατηρούν όμως το ιδιαίτερο προσωπικό ύφος του ζωγράφου.