Το οχυρό της Ζαραφώνας στον Πάρνωνα Λακωνίας - ΝΙΚΑΣ (Giorgos K. NΙΚΑΣ) Γιώργος Κ.; ΣΚΑΓΚΟΣ (Nektarios I. SKAGOS) Νεκτάριος I. (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2019)
Στην παρούσα εργασία γίνεται περιγραφή και αναλυτική εξέταση των τυπολογικών, κατασκευαστικών και μορφολογικών στοιχείων του οχυρού της Ζαραφώνας, με σκοπό την προσέγγιση της οικοδομικής τεχνικής και της αρχιτεκτονικής των οχυρώσεων, σε σχέση με το επίσημο αρχιτεκτονικό ιδίωμα του Δεσποτάτου του Μορέως καθώς και με τις επιρροές της φραγκικής παρουσίας στην περιοχή.