Παράσταση ηγεμόνα στα ανατολικά σύνορα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας: η παράσταση του Άσοτ Κούχι του Τµπέτι στη Γεωργία - Machabeli, Kitti (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2019)
Η μελέτη εξετάζει ένα από τα πιο σημαντικά δείγματα των ανάγλυφων παραστάσεων προσώπων που κοσμούσαν τις προσόψεις των μεσαιωνικών ναών της Γεωργίας. Αφορά στην ανάγλυφη παράσταση που υπήρχε άλλοτε στη νότια όψη του καθεδρικού ναού του Τμπέτι, στην περιοχή του Ταο Κλαρτζέτι, στη νοτιοδυτική μεσαιωνική Γεωργία. Το ανάγλυφο αποδίδει έναν δωρητή, μέλος της βασιλικής οικογενείας των Mπαγκρατιόνι, τον Άσοτ Κούχι (891-918), ο οποίος έφερε τον τίτλο «ἄρχων τῶν ἀρχόντων». Η μελέτη εστιάζει στις κοινωνικοπολιτιστικές παραμέτρους της εποχής, που υποδηλώνονται σε αυτήν την παράσταση