Δύο άγνωστα προσχέδια αγίων από το καθολικό της μονής του Οσίου Νικάνορος στη Ζάβορδα Γρεβενών - ΤΣΙΑΠΑΛΗ (Mariza TSIAPALI) Μαρίζα (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2021)
Η μονή του Οσίου Νικάνορος στη Ζάβορδα Γρεβενών χτίστηκε το 1534 και το πρώτο στρώμα των τοιχογραφιών του καθολικού της φιλοτεχνήθηκε από τον γνωστό ζωγράφο Φράγκο Κατελάνο, πιθανότατα ανάμεσα στα 1545 και 1548. Κατά τις πρόσφατες εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών αυτών ήλθαν στο φως, στη βόρεια και νότια παραστάδα της δυτικής εισόδου, τα προσχέδια δύο ολόσωμων αγίων που ανήκουν στο στρώμα αυτό. Οι άγιοι ταυτίζονται από επιγραφές με τους αγίους Ανίκητο και Φώτιο, οι οποίοι απεικονίζονται συνήθως ημίσωμοι ή σε μετάλλια, ή παριστάνεται το μαρτύριό τους. Ίσως πρόκειται για τη μοναδική απεικόνιση των δύο αγίων ως ολόσωμων, η οποία έχει διασωθεί σε προσχέδιο που δεν ολοκληρώθηκε