Νέα στοιχεία για την εισηγμένη κεραμική στο Αιγαίο: ισλαμική κεραμική στη βυζαντινή Μέσα Μάνη, κεραμική από την Κριμαία στη βενετοκρατούμενη Κρήτη - ΓΙΑΓΚΑΚΗ (Anastasia G. YANGAKI) Αναστασία Γ. (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2021)
Μέσα από τη μελέτη των εντοιχισμένων σε ναούς αγγείων επιχειρείται η ανάδειξη συγκεκριμένων κατηγοριών εφυαλωμένης κεραμικής. Μετά από μια σύντομη αναφορά σε κατηγορίες κεραμικής από την Αίγυπτο και τη Βόρειο Αφρική ή τη Σικελία, που απαντούν σε ναούς στην περιοχή της Μέσα Μάνης στη διάρκεια του 11ου αι., η έρευνα επικεντρώνεται κυρίως στην εισαγωγή, ιδίως μέσα στον 15ο αι., εφυαλωμένης κεραμικής από περιοχές της νότιας Κριμαίας στην Κρήτη, διερευνώντας πτυχές της κυκλοφορίας της στην περιοχή