Νέα πρόταση ανάγνωσης σε αφιερωτική επιγραφή στην Karanlik Kilise (Göreme, Καππαδοκια) - TSAKALOS, Antonis (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Στο νάρθηκα της Karanlık kilise, ο χορηγός Ιωάννης απεικονίζεται γονατιστός μπροστά στο Χριστό, στη σκηνή «Πορευθέντες μαθητεύσατε». Η επανεξέταση της επιγραφής του οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Ιωάννης δεν έφερε τον τίτλο του «ενταλματικού». Σύμφωνα με τη νέα ανάγνωση ἐντάλματί σου», ο χορηγός ενεργούσε «κατ’ εντολήν» του Χριστού, προς όφελος της Εκκλησίας.