Η απεικόνιση των οπωρών στην παλαιοχριστιανική τέχνη. Η περίπτωση της Θεσσαλονίκης - ΜΑΡΚΗ Ευτέρπη (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Το άρθρο πραγματεύεται το πότε και γιατί αρχίζει η απεικόνιση των οπωρών στην τέχνη της Θεσσαλονίκης, τα απεικονιζόμενα είδη δέντρων, φυτών και φρούτων, καθώς και τον τρόπο της καλλιτεχνικής τους διαπραγμάτευσης, στις νεκρικές τοιχογραφίες και στα εντοίχια και επιδαπέδια ψηφιδωτά από τον 3ο έως τον 7ο αιώνα.