Αμφίγραπτη παλαιολόγεια εικόνα στη Νίσυρο - ΚΑΤΣΙΩΤΗ Αγγελική (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Εξετάζεται αμφίγραπτη εικόνα με την Παναγία και τον άγιο Νικόλαο, που φυλάσσεται στη Μονή της Παναγίας Σπηλιανής στη Νίσυρο. Από την αρχική ζωγραφική της εμπρόσθιας όψης με τη δεξιοκρατούσα Οδηγήτρια δεν σώθηκε τίποτα. Η πίσω όψη, με τον άγιο Νικόλαο χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 14ου αιώνα. Η εικόνα, αποτέλεσε πιθανόν προϊόν της καλλιτεχνικής παραγωγής της Ρόδου, δωρεά του ενοικιαστή της Νισύρου, ροδίτη άρχοντα Δραγονίνο Κλαβέλλη προς τους κατοίκους του νησιού.