Άγνωστη ιταλοκρητική εικόνα της Παναγίας Γαλακτοτροφούσας στη μονή Ζωοδόχου Πηγής Πάτμου - ΚΕΦΑΛΑ Κωνσταντία (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Στο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής στην Πάτμο φυλάσσεται πληθώρα φορητών εικόνων, πολλές από τις οποίες είναι αφιερώματα πιστών που κληροδότησαν τα οικογενειακά τους κειμήλια στο μοναστήρι. Ένα τέτοιο αφιέρωμα είναι και η εικόνα της Παναγίας Γαλακτοτροφούσας που εξετάζεται στο εν λόγω άρθρο. Το έργο με βάση εικονογραφικές και τεχνοτροπικές παρατηρήσεις αποδίδεται σε κρητικό εργαστήριο δραστήριο στα τέλη του 15ου αιώνα και πιθανώς προοριζόταν για ιδιωτική λατρεία.