Οι τοιχογραφίες του ναού της Θεοτόκου στο χωριό Cerskё της Νότιας Αλβανίας. Συμβολή στη μελέτη της υστεροβυζαντινής μνημειακής ζωγραφικής στη Βόρεια Ηπειρο - KIRCHHAINER, Karin (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Εξετάζονται οι τοιχογραφίες του ναού της Θεοτόκου στο χωριό Cerskё της Νότιας Αλβανίας. Μελετάται το εικονογραφικό πρόγραμμα του ναού, η εικονογραφία και η τεχνοτροπία των παραστάσεων. Οι τοιχογραφίες, που περιλαμβάνουν παραστάσεις του Δωδεκαόρτου και μορφές αγίων, φιλοτεχνήθηκαν στα τέλη του 14ου αιώνα από ζωγράφο μάλλον περιορισμένων ικανοτήτων. Ως προς το εικονογραφικό πρόγραμμα, έντονες είναι οι ομοιότητες με σύγχρονους ναούς της Καστοριάς.