Άγνωστη εικόνα του αγίου Συμεών του Θεοδόχου στη Σίφνο - ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Νανώ (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Στο ναό των Ταξιαρχών Αρτεμώνα, στη Σίφνο, εντοπίστηκε εικόνα εξαιρετικής τέχνης με το σπάνιο θέμα του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, που στέκει όρθιος με τον Χριστό στην αγκαλιά του. Διαπιστώνεται ότι η εικονογραφία της διαφοροποιείται από τη γνωστή εικόνα του Μιχαήλ Δαμασκηνού στο Ηράκλειο και προσεγγίζει τον τύπο της Παναγίας Γλυκοφιλούσας, όπως απαντάται σε εικόνα της Μονής Γωνιάς. Το έργο χρονολογείται στα μέσα του 15ου αιώνα και αποδίδεται στο περιβάλλον του ζωγράφου Άγγελου (Ακοτάντου).