Οι «εντιμώτατοι άρχοντες» και αφιερωτές στη μεταβυζαντινή Καστοριά - DRAKOPOULOU, Eugénie (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Το άρθρο αναφέρεται στις πληροφορίες που παρέχουν οι κτητορικές και οι αφιερωτικές επιγραφές της Καστοριάς, σχετικά με τους ατομικές και οικογενειακές δωρεές των αρχόντων της πόλης. Πρόκειται για μια δυναμική τάξη, η οποία, όπως αποδεικνύεται από το επιγραφικό υλικό, επηρέασε καθοριστικά τη πολιτισμική ανάπτυξη της πόλης.