Εικόνα των αγίων Ιουλίττας και Κηρύκου στο Βυζαντινό Μουσείο. Εικονογραφικές παρατηρήσεις - ΚΑΤΣΕΛΑΚΗ Ανδρομάχη (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Στη συλλογή του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών περιήλθε μετά από κατάσχεση εικόνα με τους αγίους Ιουλίττα και Κήρυκο. Το έργο σε δίζωνη διάταξη παριστά στην πάνω ζώνη την αγία Ιουλίττα να κρατά στην αγκαλιά της τον μικρό Κήρυκο, ενώ στην κάτω ζώνη απεικονίζεται αριστερά το μαρτύριο του αγίου Κηρύκου και δεξιά της αγίας Ιουλίττας. Η μελέτη της εικονογραφίας των αγίων αυτών, με ελάχιστα παραδείγματα στην υστεροβυζαντινή και μεταβυζαντινή ζωγραφική, προσθέτει ένα σπάνιο έργο, όπου συνδυάζεται η απεικόνιση τους ως αγίων με τις σκηνές του μαρτυρίου τους. Η εικόνα, με βάση τα τεχνοτροπικά της χαρακτηριστικά, μπορεί να χρονολογηθεί στον 16ο αιώνα.