Δέηcιc Ἱερέωc Νικολάου Χαραμουντάνη. Εικόνα Δέησης από τα Κύθηρα στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών - ΜΠΙΘΑ Ιωάννα (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Παρουσιάζεται μια αφιερωτική εικόνα του Κυθήριου ιερέα Νικόλαου Χαραμουντάνη και της οικογένειάς του με την παράσταση της Δέησης, η οποία προέρχεται από τη μονή του Αγίου Ιωάννη στο Γκρεμό στα Κύθηρα, ιδρυμένη το 1592 από ομάδα Κυθηρίων μεταξύ των οποίων και ομώνυμος του ιερομόναχος. Η εικόνα εξετάζεται εικονογραφικά και τεχνοτροπικά, ενώ επιχειρείται η σύνδεσή της με τους καλλιτεχνικούς και κοινωνικούς κύκλους της εποχής, με έμφαση στην τοπική ιστορία.