Η Στέψη της Θεοτόκου και άλλα δυτικά θέματα σε εικόνες του 17ου και του 18ου αιώνα στη Ζάκυνθο - ΜΥΛΩΝΑ Ζωή (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Στο άρθρο παρουσιάζονται για πρώτη φορά τέσσερις εικόνες που έχουν θέμα τους τη Στέψη της Θεοτόκου και οι οποίες χρονολογούνται στο β΄μισό του 17ου και στον 18ο αιώνα. Οι εικόνες αυτές με ένα καθαρά δυτικό θέμα βοηθούν στη συναγωγή συμπερασμάτων αναφορικά με την αποδοχή από τους πιστούς των εικόνων αυτών, τον ανεξάρτητο προσανατολισμό της δογματικής της τοπικής Εκκλησίας προς την Ανατολή, ενώ δεν λείπουν και άλλες γενικότερες παράμετροι που αφορούν στη συγκρότητηση της ταυτότητας του ζακυνθινού πολίτη και στην ελαστική στάση της Βενετίας σε ζητήματα θρησκείας.