Παρατηρήσεις στο παλαιότερο στρώμα των τοιχογραφιών στο μακρυναρίκι του καθολικού της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Σερρών - ΣΤΡΑΤΗ Αγγελική (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Οι τοιχογραφίες του παλαιότερου στρώματος της νότιας στοάς (μακρυναρίκι) στο καθολικό της Μονής Τιμίου Προδρόμου Σερρών, που αποκαλύφθηκαν το 1986 και συντηρήθηκαν, διασώζουν σκηνές Μηνολογίου, που χρονολογούνται στην τελευταία δεκαετία του 15ου ή στα πρώτα χρόνια του 16ου αιώνα. Το σύνολο αυτό, παρά τη μέτρια κατάσταση διατήρησής του, διακρίνεται για την καλλιτεχνική του ποιότητα και το ανεξάρτητο πνεύμα του άγνωστου ζωγράφου. Η ιστορική και καλλιτεχνική αξία των τοιχογραφιών συμβάλλει στη μελέτη της μνημειακής ζωγραφικής στον ευρύτερο μακεδονικό χώρο κατά την περίοδο αυτή.