Δύο εικόνες του 18ου αιώνα στη συλλογή Αιανής Κοζάνης. Συμβολή στο έργο του ζωγράφου Πάνου ή Παναγιώτη «εξ Ιωαννίνων» - ΤΣΙΛΙΠΑΚΟΥ Αγαθονίκη Δ. (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Οκύριοςστόχοςτηςπαρούσαςεργασίαςείναιημελέτηδύοεικόνωντου18ουαιώνααπότηΣυλλογήΒυζαντινώνκαιΜεταβυζαντινώνΑρχαιοτήτωνστηνΑιανήΚοζάνης,ημίαμετουςαγίουςΚωνσταντίνοκαιΕλένη,καιηάλλημετηΒάπτιση.Οιεικόνεςαυτές,φέρουντηνυπογραφήτουζωγράφουπουτιςφιλοτέχνησεκαιθέτουνπαράλληλατοζήτηματηςπιθανήςταύτισηςτωνδύογνωστώνστηνέρευναζωγράφων,ΠάνουκαιΠαναγιώτηαπόταΙωάννινα.Μελετώνταςτηνεικονογραφίακαιτούφοςτωνεικόνων,σεσυνδυασμόμεταπορίσματατηςπαλαιότερηςέρευναςκαταλήγουμεστοσυμπέρασμαότιοιδύοζωγράφοιαπόταΙωάννινα,αποτελούντοίδιοπρόσωπο.