Επιγραφικές μαρτυρίες σε λειψανοθήκη από τη Βόρεια Ήπειρο - ΓΕΡΟΓΙΩΡΓΗ Σοφία (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Η ασημένια λειψανοθήκη Τ 50 έχει σχήμα ορθογώνιου κιβωτιδίου και φυλάσσεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών. Στο κάλυμμα παριστάνεται η Μεταμόρφωση, στις μακρές πλευρές εικονίζονται προφήτες κάτω από τοξοστοιχία και στις στενές πλευρές ο Ευαγγελισμός και η Γέννηση. Τις παραστάσεις πλαισιώνουν επιγραφές, από τις οποίες πληροφορούμαστε ότι η λειψανοθήκη είναι έργο του ιερέα Αδάμ από το βλαχόφωνο χωριό Νικολίτζα και του Διαμαντή, και ότι αποτέλεσε συλλογικό αφιέρωμα πιστών προς τη Μονή της Κοίμησης της Θεοτόκου στο χωριό Κόνσκα της περιοχής Τεπελενίου στην Αλβανία στις 15 Ιουλίου του 1776.