Δύο βυζαντινές μαρμάρινες ψευδοσαρκοφάγοι στη βρύση του χωριού Κουμέικα Σάμου - ΚΟΥΤΕΛΑΚΗΣ Χάρης (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Οι δύο μαρμάρινες ορθογωνίου σχήματος πλάκες που έχουν τοποθετηθεί στη βρύση του χωριού Κουμέϊκα της Σάμου αποτελούν ενδεχομένως μέρος των πλευρών μιας ή δύο σαρκοφάγων που μπορούν να χρονολογηθούν στο τέλος του 10ου ή αρχή του 11ου αιώνα. Κύριο μήνυμα του διακoσμητικού τους θεματολογίου είναι η προβολή των arma Cristi ως συμβόλων του μαρτυρίου και της ανάστασης του Χριστού. Παράλληλα η παρουσία των πλακών αυτών υποδεικνύει την ύπαρξη ενός μοναστηρίου εκεί κοντά που δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.