Τα χριστιανικά κοιμητήρια στην Ελλάδα. Οργάνωση, τυπολογία, ταφική ζωγραφική, μαρτύρια, κοιμητηριακές βασιλικές - ΜΑΡΚΗ Ευτέρπη (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Το άρθρο εξετάζει τον τρόπο οργάνωσης των χριστιανικών κοιμητηρίων, την τυπολογία και την εικονογραφία των χριστιανικών τάφων, και παρουσιάζει τα δημοσιευμένα μαρτύρια και τις κοιμητηριακές βασιλικές του ελλαδικού χώρου, καθώς και το φαινόμενο της εισαγωγής των νεκρών στις πόλεις.