Βυζαντινή εικόνα της Παναγίας δεομένης στην Καταπολιανή Πάρου - ΜΗΤΣΑΝΗ Αγγελική (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Παρουσιάζεται η βυζαντινή εικόνα της δεομένης Παναγίας (1200 π.), πιθανώς δεσποτική, από το ναό της Καταπολιανής στην Πάρο. Εξετάζεται ο εικονογραφικός τύπος που εντοπίζεται στην Κωνσταντινούπολη, καθώς επίσης ο τεχνοτροπικός της προσδιορισμός που την συνδέει με εργαστήρια της Κύπρου και της ανατολικής Μεσογείου.