Ενα σχεδόν άγνωστο βυζαντινό τετραευάγγελο: το suppl. Gr. 914 στην εθνική βιβλιοθήκη του Παρισίου - YOTA, Elisabeth (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Το παρισινό Τετραευάγγελο suppl. Gr. 914 αποτελείται από 319 περγαμηνά φύλλα, γραμμένα σε μικρογράμματη γραφή σε μονή στήλη, με συνδυασμούς γραμμάτων απλούς και ευανάγνωστους. Ο γραφικός χαρακτήρας του γραφέα είναι ταχύς και απόλυτα κάθετος. H διακόσμηση του ευαγγελίου αν και μέτριας τεχνικής και απόδοσης έχει ενδιαφέρον λόγω του αριθμού των 90 μικρογραφιών του και της επιλογής των θεμάτων του. Οι μικρογραφίες στο περιθώριό που εικονογραφούν επεισόδια του χριστολογικού κύκλου με έμφαση στην παιδική ηλικία, στα θαύματα και τις παραβολές συμπληρώνουν την αφήγηση. Eνώ υπάρχουν και δευτερεύουσες σκηνές από τον κύκλο των Παθών, η εικονογράφηση του κύκλου των μεγάλων λειτουργικών εορτών είναι ελλιπής. Αξίζει τέλος να σημειωθεί η εκτεταταμένη εικονογράφηση με τον βίο του Προδρόμου. Η μελέτη των μικρογραφιών και η παλαιογραφική ανάλυση αναβιβάζουν τη χρονολόγηση του κώδικα στο πρώτο μισό του 13ου αιώνα, ενώ η απουσία κολοφώνα δν κάνει εύκολη την απόδοσή του σε συγκεκριμένο scriptorium.