Βυζαντινό άρωμα στο έργο του Francesco Sansovino - ΜΑΛΤΕΖΟΥ Χρύσα (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Το βιβλίο του Francesco Sansovino με τίτλο Venetia città nobilissima et singolare, τυπωμένο το 1581, αποτελεί έναν τουριστικό, όπως θα τον χαρακτηρίζαμε σήμερα, οδηγό. Στην παρούσα μελέτη συγκεντρώνονται και εξετάζονται οι πληροφορίες στον οδηγό που αναφέρονται στον βυζαντινό κόσμο, ιδιαίτερα στις σχέσεις Βυζαντίου και Βενετίας.