Το παλαιοχριστιανικό τέμπλο της Καταπολιανής Πάρου - ΜΗΤΣΑΝΗ Αγγελική (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
<!– @page margin: 0.79in P margin-bottom: 0.08in –> Παρουσιάζονται τα τμήματα του αρχικού μαρμάρινου τέμπλου (κορμοί, κιονόκρανα, θωράκια, πεσσίσκοι) του ιερού βήματος της Παναγίας Καταπολιανής στην Πάρο, τα οποία θεωρούνται προϊόντα τοπικού εργαστηρίου με κωνσταντινουπολίτικα πρότυπα (ισοσκελείς σταυροί με πεπλατυσμένες κεραίες εντός τετραγώνων-ρόμβων και σταυρόσχημα μονογράμματα). Καταγράφονται οι αφιερωτές-ιερείς και πιθανολογείται ότι η επίκληση του αυτοκράτορα, που απαντά στις παρακλητικές επιγραφές, αναφέρεται στον Ιουστινιανό και μάλιστα κατά τα τελευταία έτη της βασιλείας του (548-565), μετά το θάνατο της Θεοδώρας