Δύο μαρμάρινες διακοσμητικές πλάκες στον Μυστρά - ΜΕΞΙΑ Αγγελική (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
<!– @page margin: 0.79in P margin-bottom: 0.08in –> Στη συλλογή γλυπτών του Μουσείου Μυστρά βρίσκονται δύο μαρμάρινες ανάγλυφες πλάκες, οι οποίες, με βάση τα εικονογραφικά και τεχνοτροπικά χαρακτηριστικά τους, τοποθετούνται στην Υστεροβυζαντινή περίοδο, και ειδικότερα ανήκουν στον γλυπτό διάκοσμο του ναού των Αγίων Θεοδώρων στον Μυστρά (τέλη 13ου αιώνα). Όσο αφορά την αρχική θέση τους, πιθανότατα οι πλάκες να ήταν εντοιχισμένες σε διάχωρα στην ανατολική όψη του μνημείου.