Ο ναός του Αγίου Κωνσταντίνου και των τεσσαράκοντα μαρτύρων, του βασιλικού Κανδιδάτου Βασιλείου Τιγόρη, στο eEdemli της Καππαδοκίας - THIERRY, Nicole (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Ο διπλός ναός του Αγίου Κωνσταντίνου και των Σαράντα Μαρτύρων στο Erdemli της Καππαδοκίας συνίσταται από δύο μέρη, έναν θολοσκεπή ναό, και έναν με επίπεδη στέγαση. Στην αψίδα του νότιου ναού διατηρείται αφιερωτική επιγραφή που μνημονεύει τον δωρητή Βασίλειο Τίγορη, ο οποίος ως αυτοκρατορικός αξιωματούχος πρέπει να ήταν εξελληνισμένος Αρμένιος. Ο τοιχογραφικός διάκοσμος του ναού, παρά την αποσπασματική του διατήρηση, είναι υψηλής ποιότητας και μπορεί να χρονολογηθεί στο δεύτερο μισό του 11ου αιώνα. Ξεχωρίζει η κόσμηση της οροφής του νότιου ναού με πορτρέτα των αγίων Σαράντα της Σεβάστειας σε μετάλλια