Τοιχογραφίες του 13ου αιώνα στην Καππαδοκία. Ο ναός του Αγίου Νικολάου στο Başköy - JOLIVET-LÉVY, Catherine; UYAR, Tolga B. (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
<!– @page margin: 0.79in P margin-bottom: 0.08in –> Το άρθρο αναλύει την αρχιτεκτονική και τις τοιχογραφίες ενός μικρού, λαξευμένου σε βράχο συμπλέγματος κτισμάτων γύρω από αυλή, που βρίσκεται βορειοδυτικά του Yehilhisar (αρχ. Καραχισάρ, κοντά στην Κύζιστρα). Η εικονογραφία και το ύφος των τοιχογραφιών οδηγούν στη χρονολόγησή τους στις πρώτες δεκαετίες του 13ου αιώνα. Οι εντυπωσιακές ομοιότητες των τοιχογραφιών αυτού του ναού με εκείνες άλλων σύγχρονων καππαδοκικών μνημείων υποδηλώνουν τη δράση τοπικών εργαστηρίων. Αυτή η διαπίστωση θα πρέπει να συνδεθεί με την οικονομική ζωτικότητα και την ποικιλία πολιτιστικών επαφών στην ελληνική κοινότητα της Καππαδοκίας, δύο αιώνες μετά από την κατάκτησή της από τους Σελτζούκου