Παρατηρήσεις για ένα τοπικό «εργαστήρι» στην περιοχή της Επιδαύρου Λιμηράς - ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ Μαρία (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
<!– @page margin: 0.79in P margin-bottom: 0.08in –> Μία ομάδα μνημείων στην περιοχή της Επιδαύρου Λιμηράς, τα οποία χρονολογούνται στα τέλη του 14ου και στο πρώτο μισό του 15ου αιώνα, και παρουσιάζουν κοινά εικονογραφικά στοιχεία, όμοια τεχνική απόδοση και κοινή τεχνοτροπική έκφραση, μπορεί να θεωρηθεί ότι ανήκουν στο ίδιο τοπικό «εργαστήρι». Σ’ αυτό το εργαστήριο συμμετείχαν αρκετοί ζωγράφοι, οι οποίοι είχαν επηρεαστεί ιδιαίτερα από τη ζωγραφική στο Μυστρά. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό και με άλλα εργαστήρια στη γύρω από το Μυστρά περιοχή, δείχνει τη μεγάλη δημογραφική ανάπτυξη του Δεσποτάτου την εποχή αυτή.