Φορητές εικόνες της ηπειρωτικής σχολής - ΑΧΕΙΜΑΣΤΟΥ-ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ Μυρτάλη (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
<!– @page margin: 0.79in P margin-bottom: 0.08in –> Αντικείμενο της εργασίας αποτελεί μία σειρά από εικόνες του 16ου αιώνα, που βρίσκονται στη Μονή Βαρλαάμ στα Μετέωρα της Θεσσαλίας, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως και στη Συλλογή Μ. Λάτση στην Αθήνα. Πρόκειται για έργα ζωγράφων της σημαντικής τοπικής ηπειρωτικής σχολής ή της βορειοδυτικής Ελλάδας, όπως επίσης αποκαλείται.