Άγνωστη εικόνα των Τριών Ιεραρχών με υπογραφή του Εμμανουήλ Τζάνε - ΚΟΥΤΣΙΚΟΥ Χρυσαυγή (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
<!– @page margin: 0.79in P margin-bottom: 0.08in –> Σε ιδιωτική αθηναϊκή συλλογή φυλάσσεται εικόνα με παράσταση των Τριών Ιεραρχών που φέρει την υπογραφή του ρεθύμνιου ζωγράφου Εμμανουήλ Τζάνε και τη χρονολογία 1669. Το έργο, που αναπαράγει εικονογραφικό τύπο του 15ου αι., αποτυπώνει τα βασικά χαρακτηριστικά της τέχνης του ζωγράφου: τη στέρεη δομή, το σταθερό σχέδιο, την πλούσια χρωματική κλίμακα, τη λεπτόλογη απόδοση των μορφών. Εικόνα μικρών διαστάσεων προοριζόταν πιθανότατα για προσωπική λατρεία και αποτελούσε, όπως συνάγεται από την επιλογή του θέματος, παραγγελία ορθόδοξου πελάτη.