Γερμανικά χαρακτικά σε εργαστήρια Κρητικών ζωγράφων - FRIGERIO-ZENIOU, Stella (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
<!– @page margin: 0.79in P margin-bottom: 0.08in –> Δύο ανώνυμοι ζωγράφοι του κύκλου του Ανδρέα Παβία χρησιμοποίησαν σε δύο εικόνες, που χρονολογούνται στις αρχές του 16ου αιώνα (η μία βρίσκεται στο Muséed’Artetd’Histoire της Γενεύης, η δεύτερη στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας), χαρακτικά του IsrahelvanMeckenem και του Dürer. Οι εικόνες αυτές εντάσσονται στην ιταλοβυζαντινή παράδοση της κρητικής ζωγραφικής και μαρτυρούν τη σχέση των κρητών ζωγράφων, είτε αυτοί δούλευαν στην Κρήτη είτε στην Ιταλία, με χαρακτικά που μπορούσαν εύκολα να προμηθευτούν στη Βενετία