Η Παναγία των Βλαχερνών ως εχέγγυο της Δικαιοσύνης: η σφραγίδα του Σεκρέτου με τον Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγο και ο Μιχαήλ Κακός Σεναχηρείμ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ Χαρά (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
<!– @page margin: 0.79in P margin-bottom: 0.08in –> Σύμφωνα με τον Μιχαήλ Aτταλειάτη και τον Μιχαήλ Ψελλό, η εικόνα της Θεοτόκου των Bλαχερνών αποτελούσε το θείο εχέγγυο για την ορθή απόδοση της δικαιοσύνης.Στη σφραγίδα του Σεκρέτου η εικόνα βρίσκεται στα χέρια του Μιχαήλ H’, και καθιερώνει τον θεσμό του ανώτατου βασιλικού δικαστηρίου που επανιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα, ο οποίος και προβάλλεται ως ο εγγυητής της δικαιοσύνης. Συντάκτης της επιγραφής της είναι ο Mιχαήλ Kακός Σεναχηρείμ, πρωτοασηκρήτης, διδάσκαλος της ρητορικής και σχολιαστής του Ομήρου. Η σφραγίδα, πανηγυρικού χαρακτήρα, κόπηκε με την ευκαιρία των εγκαινίων του Σεκρέτου και χρονολογείται στα 1261 -1262.