Εργα του Μιχαήλ Δαμασκηνού στο ιερό του Αγίου Γεωργίου Βενετίας: έξοδα και αμοιβή (ανέκδοτα έγγραφα, 1577-1579) - ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗ-ΚΙΤΡΟΜΗΛΙΔΟΥ Μαρία (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
<!– @page margin: 0.79in P margin-bottom: 0.08in –> Δημοσιεύονται και σχολιάζονται έξι ανέκδοτα έγγραφα, προερχόμενα από τα κατάστιχα της Ελληνικής Αδελφότητας Βενετίας, που φυλάσσονται στο Παλαιό Αρχείο του Ελληνικού Ινστιτούτου. Αφορούν στη φιλοτέχνηση τεσσάρων αγίων (των Τριών Ιεραρχών και του αγίου Αθανασίου), που είχε ζωγραφίσει σε ξύλο ο Κρητικός Μιχαήλ Δαμασκηνός, μεταξύ 1577 και 1579, στο ιερό του ναού του Αγίου Γεωργίου Βενετίας. Αποκαλύπτουν τη διαδικασία παραγγελίας και εκτέλεσης των έργων και παρέχουν στοιχεία για τα υλικά, τα έξοδα και την αμοιβή του ζωγράφου, που ανέρχονται συνολικά στα 32 δουκάτα. Οι μορφές αυτές επιζωγραφίστηκαν το 1853 από τον Ιταλό SebastianoSanti.